Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag den 22 juli kl 1015 cirka


I morse bävade jorden

Är det ett flygplan som landar på hustaket? Har blixten slagit ned?
Ensam hemma...springer ut genom balkongdörren...ut från huset som riser och skakar så fönsterrutorna skallrar.
En och annan svordom låter sig halka ur i ren rädsla...Åh fy satan vad fan är det som händer? Ingen hör mig såklart då jag är ensam hemma.
Inte ett endaste åskmoln på den klara himlen och ingen flygplansstjärt som sticker upp genom skorstenen.
Och på verket där de tillverkar stål brukar det ju normalt mest låta på vintern när de kyler den heta massan. Näe detta är något helt annat.

I morse bävade jorden
den riste och skorrade
fnös och morrade

I morse bävade jorden
som högljutt ville den tala
en trea på en Richterskala

I morse bävade jorden
så ilsken och tvär
människan så väldigt liten är





Övriga genrer av prima donna
Läst 223 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-22 21:09



Bookmark and Share


  Sturesdotter
så liten man känner sig
bara genom att läsa dessa rader
insikt om hur lätt allt kan ändras

bra skildrat
2009-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Liten på jorden men stor i orden.
2009-07-22

  Blidsberg
läskigt, men måste samtidigt vara en skön adrenalinkick? =)
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

prima donna