Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag skrev annonsen


Den äldre generationen läste Darwin
som godnattsaga för oss barn
i förhoppning att vi aldrig skulle somna

Hemma hade vi bilder bakom tavlorna
små skyltar med varningstexter:

Verbet dricka är vedervärdigt
även i imperfekt

En morgon sköts en lapp under dörren
du är vuxen nu du har
hela livet framför dig

men jag hade läst i FN:s barnkonvention att
morgonen den fjärde juli 1982
var en historisk tidpunkt
då fick jag mina rättigheter och
då började slutet på mitt liv

Jag tänkte på Hemingway och barnkrematoriet
när jag skrev annonsen.

Köpes: barnskor. Utslitna.




Fri vers av Lemuel Gulliver
Läst 401 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2009-07-25 17:50



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Med både sorg och delvis glädje läser jag din text som berör mig djupt.
2009-08-16

  Cosmic Johanna
Berörande skildrat,

vi behöver alla få tid att vara barn under en längre tid

och det är ju en chock att träda in i vuxenlivets allvar.

som tur e finns det inre barnet som kan få komma ut ibland:-)
2009-08-12

  Junitvillingen
Trots att jag inte fullt ut förstår texten så fångar den mig...kan inte förklara hur...men där finns något som tilltalar mig. Den sista raden är i alla fall "pricken över i"!
2009-08-11

  Bibbi VIP
Håller också med vildand.
2009-08-11

  Carola Zettergren
SNYGGT!
2009-08-11

  Björn Karlsson
Många botnar, stark och enkel
2009-08-02

  aol
otroligt berörande text du fångar in en på nåt vis bravo
2009-07-26

    resilient
underbar dikt full av lagom diffusa hänvisningar samt precisa tidsmarkörer, vilket gör att jag känner mig placerad i en förföriskt drömsk tillvaro när jag läser den. Snyggt!
2009-07-25

  Prometeus
Ja, vår käre Darwin, som avmystifierat världen...
Stark text.
2009-07-25

  Vildand VIP
jag läser den gång på gång och utan att förstå är jag både förförd och förälskad ....
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lemuel Gulliver
Lemuel Gulliver