Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden i cirklar

Tiden -
gar i cirklar
släpandes pa
nagot gammalt
och glömt

framför sig

en rostig kundvagn
fran nagot trist köpcentrum
gar en runda bland
de parkerade bilarna
letar kanske pantflaskor

vi som deltar
i tidens rörelser
kan inte kontrollera den
fastän manga har
försökt
har ingen hittills
lyckats

Cirklarna har
sa länge man kan minnas
varit likadana
Men nu verkar de, pa nagot
märkligt sätt bli
mindre och mindre

som en omvänd ring
pa vatten

Kanske stannar den
da den natt
cirkelns mitt?

Eller är det da
de glömda minnena
skall frammanas

de, som slapar där
efter kundvagnen
pa köpcetrets parkering




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-25 22:47



Bookmark and Share


  Trädflickan
Gillar den här. Tiden går i cirkel, cirklarna blir mindre.
2009-08-21

  Gawain
Mycket suggestivt på nåt vis, väldigt bra. Jag gillar det baklänges tempot, det där som känns mer ju längre man läser. Snyggt.
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP