Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om marknadsmekanismer, kanske.


Ordväxling

-ska vi växla ord
du och jag ?
Vad får jag för
ord av dej för "hej"?

-hej!
Är ju allmän egendom
ungefär som "hälsa"
saknas bara
när det saknas.
Men du
får jag byta "musik" med dig?

-vad jag kan se
så är det onoterat.
Men tar det piano
och litar på din lena stämma
faller till fuga
om du tar dig ton
-Vet du, bjuder "mitt första andetag" för det
-taget

Men innan du går
vill byta "`politiskt medveten´".
Obehagligt på något sätt
överläge.
Kan användas till nästan vad som helst
helst slå undan någons ben.

-men är inte den valutan förbrukad
utrangerad?
En skenande hyperinflation
så börskraschen -79
då väggarna i S-21 börjar viska.
Guldmyntfoten
allt till vänster om den var ju fascism.
"Fascism"? det kan du kränga
på svarta börsen.

-nu när vi ändå är här på plattan
vill du tjacka "hög" av mig?
-varför då? Vill vara här, jordnära
flyga här, nära.
Men i så fall, för vad då?

"En fika, en mugg på seven, i värmen,
regnet utanför, före tricken till jobbet."
Vet att du har dom orden. Gömda.
-byter jag aldrig!

-men har annat, prima vara.
-vad då?
-"det goda samtalet"
-låter ju bra.
-gör det alltid.
-vet du, jag bjuder "lyssnar" för det.
Var i Paris
strosa och spåna på Louvren
lite hit och dit.
Plötsligt står man framför Nike från Samothrake.
Under en vinge ligger "lyssnar"
tar upp och med hem förstås.

-omöjligt!
"Lyssnar" är ju som det
spirande, segrande livet
i moderns kropp
outbytbara

-vad gör vi då?
-får väl mötas igen
för vidare snack.
-okey, men innan du går
har du användning för "kärlek"?
-"kärlek", är inte det värdelöst?
Har du det med dig?
-ja
- Ett "ögonkast" kan du få.










































































Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-28 21:34



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Guld! Som ett
manus till en film...
Om ett möte då
hur det kan gå
vad, som kan ske...
Vad det kan ge,
som nu, Du, inspi-
ration till en egen
ton... Så härligt
skrivet!
2009-10-17

  Åsa Pyke
Härligt lekfull konversation! Gillar de små filosofiska krumbukterna om ordens betydelse och värde.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP