Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Garderob

Jag går längre och längre in
i garderoben.
Här är det mörkt och varmt.

Ser inte solen utanför.
Känner inte vinterns kyla.

Vill inte tro. Vill inte kämpa.
Allt är stilla nu.

På ett sätt känns det bra.
Att inte kämpa.

Den ensamma värmen är trygg.
Ingen når mig här.

Ser skuggan som rör sig i mörkret.
Får syn på mig själv i en spegel.

Smärtan bubblar upp igen.
Jag vill hem.

- Du har inget hem,
säger skuggan.

Inget ursprung. Ingen trygg hamn.

Jag går längre och längre in
i garderoben.
Här är det mörkt och varmt.




Fri vers av Grubbelmia
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-30 11:07



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Vi går ur liv
i modersliv
till liv utanför
och vill in
särskilt om den
biten fattades

...
2009-07-30

  Bibbi VIP
Stor igenkänningsfaktor för mig en viss period av mitt liv.
Applåd!
2009-07-30

    ej medlem längre
fin poesi om hur det kan vara. känner så väl igen mig själv
i
denna dikt. det är svårt att bara gå ut i världen och gilla läget.
mvh JIMMY:
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia