Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslors färg

Jag hör honom tala i färger
När han beskriver
sin längtan efter

Henne

Lila, alla hans frågor
Ängslan eller
Brist pa kontroll
Var är hon? Vem är hon
tillsammans med?

Grönt,
Lugnet, orons motsats
som sänker sig över honom
ett kort ögonblick
da hon ger honom
orden han vill höra

Och det Röda
Kärleken, visar sig i silluett

Men hur vet jag
kanske misstar jag mig
Är det Vrede?
Skillnaden kan ibland
vara harfin

Men hans glädje är
Blå

Som havet och himlen
-Jo, jag ser havet!
Mellan hustaken, också

Men där finns det Gula, Illviljan
Snikenhet och missunnsamheten

Och han väjer inte ens för
Svart, det bottenlösa
Ondska, svartsjuka och
underströmmarnas väsen


-Men låt henne vila nu!

-Se hennes bedjande

Bruna ögon...




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-31 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP