Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 1998 fram till i år, så det är utspritt.


En sak är säker: det är inte e-kupan

 

Mannen på kursen som drog en lättnandens suck och sa: ”Skönt att det fanns en man till här, jag trodde jag skulle bli ensam.” Han var ensam. Jag är ingen man.

Tonåringarna som försökte tränga sig före i busskön, som jag röt åt. De satt senare i bussen och tisslade: ”Är det en kille eller en tjej?” Ja, ok, jag hade bara 12 mm stubb på huvudet. Men ändå…

Barnen jag mötte när jag var ute på en promenad som sa: ”Hej!” Sedan viskade de med varandra. Ropade: ”Är du en kille eller en tjej?” Hm…

Den lilla flickan på ICA Parken som granskade mig noga och började rycka sin mamma i tröjan: ”Mamma, mamma, är det där en flicka eller en pojke?” Mammans generade blick och försök att tysta henne. Fler rop från flickan: ”Men mamma, är det en flicka eller en pojke?” Varför svarade inte mamman? Barnet var i den åldern då det är viktigt att få kategorisera. Var hon också osäker?

Jag undrar vad det är. Blicken? Rörelsemönstret? Jag vet inte. När jag tittar i spegeln ser jag ingen könlös varelse.

 

 

 




Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-02 15:19



Bookmark and Share


  ewew1
mycket bra skrivet! Applåd!
2009-08-03

    ej medlem längre
Av bilden att dömma så tycker jag du ser ut som en tjej, så jag förstår inte deras sätt...
2009-08-02

  Catharina Edin
Hm. Jobbigt. Du får väl sätta en blomma i håret?
2009-08-02

  Caprice! VIP
På mitt första jobb fick jag en gång uppmaningen "ta i här, grabben!" - jag tog i, men när den leverantören avlägsnade sig hade han fått klart för sig att jag inte var någon grabb... trots såväl smalhet som kortkort frisyr. ;-)
2009-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke