Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack Larz för du mötte mig vid centralen, och lotsade mig till rätt tåg


TÅGRESAN

Jag sitter på tåget, ser ut över landskapet
som vi susar förbi

Många små sjöar och vattendrag är det,
i dom flesta är vattenståndet högt, ja det
är mycket högt

Solen tränger igenom molnen ibland, det
är lagomt varmt ett bra väder att resa i

Jag är glad att jag tog tåget, kan sitta och
koppla av, kunna läsa, sitta och skriva, till
och med slumra till en stund

Tåget stannar vid varje station, så är jag
framme i Gävle, där ska jag byta tåg, lite
ängslig är jag, men tänker det här går bra,
solen skiner och det är varmt och skönt

Det är då jag ser en skrivarvän komma emot
mig, så glad jag blir, att ses i vekligheten, ger
nya bilder av den man bara träffat på poeter.se

Så får jag hjälp att hitta till rätt perrong och tåg,
som jag ofta varit orolig för, dom gånger jag har
färdats med tåg

Mycket trevligt att få sällskap och prata en stund
innan mitt tåg skulle gå och min resa norr ut
fortsätta

Så avgår tåget och min resa fortsätter, vid varje
ort vi passerar stannar det, Ockelbo känner jag
till, någon gång ska jag besöka den vackra trädgården
som finns där

Lingbo, en plats jag aldrig hört talas om, men tåget
stannar där, människor stiger av och på

Holmsveden, den platsen känner jag igen, men där
stiger inte någon varken av eller på

Så närmar vi oss Kilafors, där kan man se att det nyss
regnat, stora vattenpölar påminner om det, molnen
börjar skingras och solen lyser åter upp över landskapet
många stiger av och på tåget

Bollnäs och Arbrå passeras, inte många som stiger
av och på, när vi kommer till Vallsta öser regnet ner,
det känns kyligare på tåget också

I Järvsö stiger många av, jag blir nästan ensam i vagnen,
jag ser ut genom fönstret, ser hur våta vägbanorna är,
jag hoppas att regnet ska ge, när jag är framme vid resmålet

Så är jag då framme, regnet vräker ner, jag blir mött
vid tåget, det är bara att gilla läget, ta det långa benet
före, och rusa till bilen

När vi så sitter i bilen,hörs en åskknall, så kommer en blixt,
det känns som om den går rakt igenom bilen, sedan hörs
inget mera, mer än regnet som fortsätter ösa ner




anits 9 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-09 16:55



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Fin berättelse, fin bild, vackert gjort av skrivarvännen .....
2009-08-11

    ej medlem längre
Ja skrivarvänner kan vara fina att ha! Gävle besöker jag ofta en fin stad. Härlig text!
2009-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Tack själv för det fina omnämnandet här!
Nöjet var helt på min sida.
Ett privilegium att kunna få räcka en hjälpande hand.
2009-08-09

    Maria Malm
Tycker om att få resa med på tåget en stund!
2009-08-09

  Hans Christian
Jättekul resa att få följa med på. Tackar!
2009-08-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP