Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten är inte populär

 

Något så ovanligt som en jämställd man i praktiken, sa hon. Lite häpen, liksom glatt överraskad av sin högvinst. Hon höll ju tal.

Kanske vill många tro att jag blev avundsjuk när jag inte rördes av detta. Men jag blev arg. Inte på henne. Inte på honom. På de vanliga. De som sitter barnvakt åt sina egna barn och ”hjälper till” när de gör hushållsgöromål. Eller de som talar vackert men inte gör. De som varje gång de utför en hushållssyssla gör det med pukor, trumpeter och rena paraden för att få applåder och beröm. Sedan blir de förbannade och känner sig svikna om man påpekar att det behövs göras igen om några timmar, imorgon eller nästa vecka. Arbetet som aldrig tar slut. Gör er del!

 

 

 

 




Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-09 22:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin
Oj, vad bra skrivet! Känner verkligen igen mig! Det är nog deras mammor som gav dem guldmedalj så fort de sköljde av tallriken.
Det jag tycker är värst är när man ber dem ta upp tvätten t ex och svaret dröjer två sekunder medan de skrynklar ihop ansiktet i en stor suckande grimas. Den reaktionen gör fysiskt ont i mig! ´Åh, vad jobbigt, men, visst `. It´s a killer!
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke