Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det blev ingen promenad idag heller, vädret var kvavt och osäkert om det skulle bli regn eller inte


VARMT OCH KVAVT, ÅSKA?

Det är varmt och kvavt både ute och inne,
promenaden jag så länge längtat efter att
ta, den får vara till en annan dag, så jag tar
bilen för att uträtta mina ärenden

Biblioteket har köpt mina böcker, men betala
dom, det är det tydligen svårt att göra, så nu
har jag varit och lämnat en påminnelse, och
hoppas att jag får betalt för det jag skrivit och
låtit dom ta del av

Till kyrkogården med nya blommor, att sätta
på gravarna har jag varit på väg att göra i flera
dagar

Så jag åkte till ängen där många blommor växer
plockade några som blev till två vackra buketter
stannade en stund, njöt av allt det vackra och
stillheten, som råder där

Tog mig så till kyrkogården, slängde blommorna
som jag för några dagar sedan plockat, dom hade
förgyllt gravarna färdigt, vissna som dom nu var

Med nya blommor där renfanan, får stå för det gula
och lysande vackra, kände jag mig nöjd, jag vill att
det ska vara vackert för dom som vilar där, under
sina stenar

Det finns något jag sörjer över, det är att få höra,
att det aldrig finns blommor på gravarna, det gör
mig ledsen och sorgsen

Så kära syster om du överhuvudtaget är dit, vill
jag att du öppnar dina ögon och ser på något
annat än det du gör

Någon i din familj har varit dit med en pelargon,
den var stor och fin i början, men av allt regnande
ser den bara trött och ful ut, jag törs inte ta bort
den, då får jag veta att jag lever och gjort fel

Jag vet att sa till dig att det hade varit bra med ett
hål i krukan, jag gör det inte för jag vet, att det blir
fel

Jag hann bara hem, så brakade ovädret loss, det
blixtrade och dundrade både länge och väl, men nu
är luften friskare och skönare, och jag slapp bli blöt
eftersom jag tog bilen


anits 10 augusti 2009






Övriga genrer av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-10 20:12



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Tråkigt med både bibliotek som inte betalar och människor som klagar i onödan. Vacker berättelse, fin bukett .....
2009-08-15

    ej medlem längre
Jobbigt när det blir så- Vacker bukett...
2009-08-11

  Lars Hedlin
jobbigt...
2009-08-11

  aol
tråkigt att dom gör så
2009-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Likadant med bibblan här.
De har inte ens ställt fram min bok.
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP