Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Halländsk strandäng på våren


Hallandsk Kust

Kust

Hundskratt i vida cirklar
högt där ovanför
vipcirklar över strandäng
och drillade tjocklärkor

Triften knoppas
och styvmorsviol

Där finns plats
för min ödslighet
mina tankeskyar
över stenskravlet
och för dom
som har överlevt
vintervinden

Där är bonden
som stängslar
släpper snart ut
korna

Inget är så vackert
som kor på en
strandäng i soldis

Och havet, öppet
horisonten så
lång
och himlen vidare
än vi nånsin
kunde föreställa oss

Hunden
skrattar med svansen
öronen på topp
och kaninerna luras

Igen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-10 23:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP