Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland tar orden slut, det går inte att skriva, allt känns tomt, det har hänt mig ettpar dagar


NÄR ORDEN INTE VILL FRAM GÖR JAG NÅGOT ANNAT

När orden inte vill fram, när det blir tomt,
ingen ide att försöka skriva

Ja hade lusten, ville skriva, men ingenting
blev som jag tänkt mig, orden fanns inte

Fingrarna på tangentbordet stod stilla, då
slog jag av datorn, ingen ide att sitta där,
när allt är bara tomt

Så, jag lägger en tidning på köksbordet
hämtar en liten ask, som jag kan ana är
av silver, hämtar tuben med tandkräm
så börjar stryka tandkräm på asken

Så, när jag putsat färdigt, spolar av den
med vatten och torkar den, har jag en fin
liten ask i silver, en ask som ingen ville ha,
när vi delade det som fanns kvar den gången
vår mamma gick bort

Jag har ofta hållit den i min hand, tyckt att
den varit så vacker i det lilla, svart, ja det
har den varit ända tills idag, nu står den här
och blänker på byrån i mitt sovrum




anits 11 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-11 23:28



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jag tycker att inspirationen har visat sig i denna berättelse. Vackert! Och underbar bild!
2009-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Ibland känns det skönt att ta itu med något sådant.
Inspirationen brukar återvända.
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP