Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


kvällssolens gisslan

Kakelplattorna hatar mig




jag ligger i duschen med kläderna på




ölburken har fyllts med varmvatten, jag tar en klunk till




cigaretternas tobak har förvandlats till en liten sandstrand
kring golvbrunnen




fastighetsbolagets svarta demoner attackerar mig med sina
vassa käftar störtdykandes




dörrklockan ringer




det knackar på dörren




"hallå öppna" ropar någon i brevinkastet




jag tittar på min klocka som har drunknat, sluter
ögonen och försvinner




när polismyndighetens borr sätts i mitt lås är jag redan
där jag vill vara




när dom stormar in genom dörren är vi på gröna lund
och du skrattar med sockervadd i ditt lilla ansikte




när dom slår mig med batongen i huvet så har vi redan hunnit hem och
somnat i soffan med tv:n på




och ingenting gör någonting.




Fri vers av Robert Gröndahl
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-13 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Gröndahl
Robert Gröndahl