Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

Satt fast,
din kärlek var gammal nu,

ögonen stirrar ännu uttryckslöst i mörkret,
du är död,

jag lever med ett jävla lik nu,
stanken är redan borta,

väntade länge,
gav ej upp,

men du vägrade ju,
konstant,

älska,
mina tårar,

pistolen dög,
och kuken,

nej ,
jag vill ej arbeta med reklam gumman,

jag är född fri,
nej jag orkar ej ta en bank,

jag är gammal nu och trött,
på samvetets konstanta skrik,

nu målar jag,
ögonen på min dotter glittrar,

hon målar brevid,
pojken sitter och målar i sitt hörn,

vi talar om hegel,
min son har läst på,

balzac,
hela komedin slukade han nog,

vi talar om en skum historia,
början till ett hem,

måningen blir bra,

musiken ekar i lägenheten,
metal,

vi har iallafall det gemensamt,
askfat fylls,

kaffe,
cola till min flicka,

hon målar av min bild,
jag är ju gud nu,

varför skulle jag vilja höra ditt jävla gnäll,
stick åt helvete och gnäll på någon annan,

livet




Fri vers av peter markurth
Läst 183 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-08-15 00:17



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Mycket stark text. Den talar till mig...

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-08-15

  Svartsilver
riktigt bra!!
2009-08-15
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth