Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få bläddra i gamla fotografier, ser hur dom levde förr, det tycker jag mycket om


BILDER FRÅN FÖRR

Jag fann så många bilder från förr
när jag började med mina flyttbestyr

Det är så många vackra bilder, alla är
i svartvitt, dom är så vackra i mina ögon
när jag ser på dom, så går mina tankar
bara runt

Men sorgsen blir jag, så många bilder
utan namn, en del känner jag igen, men
många kan jag inte gissa mig till, vem
bilden föreställer

En bild på en hund, så söt, så fin, vems är
hunden, och vem ägde den gång

En bild från ett kalas med mycket kakor,
det fann jag också, där känner jag igen
några av dom dom finns med på bilden

Där finns morfar, min mormors syster och
hennes man, min bror kikar fram mellan
vår morfar och en dam, som jag inte känner
igen, typiskt min bror, en liten lins lus var
han allt, märker det på flera av bilderna

Flera album, på några sidor finns det skrivit
vem det är och vilken händelse

Jag sitter med så många foton framför mig,
ingen finns längre kvar, som kan hjälpa mig
i mitt sökande

Det känns andå roligt, att få se och äga dessa
bilder, på människor och deras sysslor från en
gången tid


anits 20 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-20 12:57



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Det är fint att titta i fotoalbum, och svartvita bilder minner många gånger om en tid som var. Men som det sjungs i en sång:

"I ett fotoalbum där står tiden stilla,
mellan pärmarna är allting som förut ....."

Vacker berättelse
2009-08-23

  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan man göra så att man skickar in bilder till lokaltidningen och sedan kan läsare höra av sig med information och upplysningar om fotografierna.
2009-08-20

  poetryGirl
jag känner som du
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP