Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en kornblå bläckfisk


himlen är så kornblå
att man kan dyka
dyka rätt ner
rätt ner i djupet
djupt ner till botten
ner i botten
och bita
bita sig fast
fast vid en sten
en vit sten
en vit sten av snäckor

låta livet rinna
rinna ut
ut tillsammans
med bubblorna
bubblorna som stiger
till ytan
ytan vid botten
ytan vid botten av himlen

låta själen
sakta krypa
krypa ut
ut ur naveln
och simma
flyga med gälarna
rakt upp till stjärnorna
som faller
faller ner som droppar
kornblå droppar
kornblå droppar från en bläckfisk







Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 426 gånger
Publicerad 2005-10-08 11:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ha, härlig "följetong", som att du fritt leker med orden då du början en ny rad med förra radens sista
2005-10-10

    Göte Holmlund
Överraskande navelsaga förespråkande öppenhet och vetenskaplighet, sida vid sida med verkligheten den dumma och mörka
2005-10-09

  AC
Upprepningarna
Upprepningarna är som simtag
Som simtag och det är fint
Finfint
2005-10-08

  Daniel_78 VIP
Jag blev lite tagen på denna,
den innehåller så mycket som jag gillar,
drömmar, livet, havet o himlen
i ord som lätt läses, smälter, tas in o andas

"ytan vid botten
ytan vid botten av himlen" - dessa rader är Suveräna, dom sparar
jag undan, riktigt, riktigt, riktigt bra liknelse...

"ytan vid botten
ytan vid botten av himlen"
- Där himlens hemlighet vilar -
2005-10-08
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP