Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Feghet

En del vågar berätta.
- Inte jag.

Andra sjunger ut.
- Inte jag.

En tjej jag känner skär sig.
- Inte jag.

Vän har supit bort sitt jobb.
- Inte jag.

Berättelsen ska skyddas.
- Inte jag.

Känner skam.
Måste skärpa till mig.

Skratta och le,
säg igenting.

Låtsas vara djup.
Gräv ner det hemliga.

Som trosorna du gömde.
Ingen såg.

Vem behöver veta?
Bär det inom dig.

Du är ju stark nu.
- Inte jag.

Det gör så ont.
Att förgöra sig själv.

Sanningen är mångsidig.
Berätta inte.

Blir rädd bara jag tänker på det.
Vad skulle hända?

- Inte jag.




Fri vers av Grubbelmia
Läst 298 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-08-29 09:01



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En reflektion av en inre dialog som beror mig djupt. Stor igenkanningskansla, om inte i nuet, sa definitivt genom mitt forgangna. Jag skulle vilja uppmuntra dig till att beratta om det som hande, men definitivt i ett forum dar du kanner dig trygg: med en karleksfull van eller terapeut. Det ar obeskrivligt viktigt att inte langre behova bara pa dessa minnen och kanslor helt alena. Tack for den fina dikten, som ju i sig berattar mycket, men naturligtvis inte allt.
2009-09-16

  Anna*
Det kanske inte är feghet utan en självbevarelsedrift...
en försvarsmekanism... Känner igen mig och gillar! Tack!
2009-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia