Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A propos vissa typer av styrkeuppvisningar som man ibland stöter på


Mäta styrka

Hennes avståndstagande
hållning
och revirmarkerande
leende
den kalla kyssen på kind

Hon skrämmer mig
Jag tror det är meningen
Men hur samtalar man
med en sådan stark person?

Värderande blick
som mäter mig,
Verkar tro att kamp
är det rätta sättet

Vad väntar hon sig?
Ska jag utmana henne
att mötas i en duell?
Om platsen som Alfa-hona?

Nej jag väljer att vända
henne ryggen
Och stå där jag står

Utanför alla revir

Jag frågar mig bara

Är detta det enda sättet
att förhålla sig till
dom andra?

Att rangordna sig
i flocken?







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-29 11:58



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
är man en alfa-alfa så är man stark nog att vika undan för stridisar är min erfarenhet....
2009-08-29

  glittertindra
nej, har fått för mig att man samarbetar i flock, det är väl mest djuren som rangordnar men det har inte alla människor förstått än att de står över djuren...
2009-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP