Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett misstag och många fick sig ett gott skratt


ETT GOTT SKRATT SÄGS FÖRLÄNGA LIVET

Fredag morgon har ingen lust att stiga upp
men jag får väl göra det, jag måste

Tycker inte om ordet måste, vickar lite på
persiennen innan jag drar upp den

Ser att det regnat i natt, men solen har tagit
över, himmlen är blå, känner livsandarna vakna
inom mig

Ja, det är bara att sätta igång, göra frukost,
äta den, duscha och sedan iväg till stan igen

Jag var där igår, torsdag, men har jag en tid
för att mäta min arm, för att kunna få en ny
armstrumpa

När jag åker hemifrån är vädret soligt och varmt
men när jag åkt en bit, ungefär halva vägen, börjar
det regna, först ett fint stilla regn, efter en stund
öser det ner

Det är både svårt att se och köra, men när jag
närmar mig sjukhuset, börjar det avta för att
sedan helt sluta

Så är jag framme och där är asfalten torr, ser
inte ut att ha kommit en droppe regn, jag kollar
mitt registreringsnummer, jag har så svårt att
komma ihåg det

Inne i receptionen skriver jag upp det, så anmäler
jag mig, hon i receptionen ser på mig, hittar inte
mina papper

Ja, men det är ju den tjugoåttonde idag, säger jag,
har du kallelsen med dig, ja det har jag, tar fram den
och ger till henne

Så ser hon på mig och säger, jag tror du är ute lite
för tidigt, här står det september, jag har tagit fel
på månad

Låt du bilen stå här, gå ner på stan, där är det marknad,
jag vill inte gå på någon marknad, men jag kan inte låta
bli att skratta, då börjar personalen också skratta

När jag åker därifrån känner jag mig lite dum, men vad
gör det att jag tog fel på dag, det var många som fick
sig ett gott skratt


anits 29 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-29 13:32



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Vacker berättelse, som lockade fram skratt och det är viktigt .....
Du är inte ensam om att ha tagit fel på månad .....
2009-09-16

  Bibbi VIP
Ja, det var en verkligt rolig berättelse.
2009-08-29

  aol
tack för din fina lilla berättelse
2009-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Delad glädje är dubbel. I detta fall flerdubbel.
2009-08-29

    sunnanvind
Ok...haha..ja så kan det bli!:))
2009-08-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP