Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
djurrättspoesi


Samvete

Du känner dig stilig
i din utvalda päls
men snart ska skriken väcka dig
ångestropen från djuren du bär
men än hör du inget,
du är döv

Men snart
och nu

Din klagan
över sminket som rann
blandas med skriken
från hundratals djur

Du får panik
är du schizofren
men nej
det är bara ditt samvete
bara ditt samvete
som slutligen väckts




Fri vers av orphidia
Läst 447 gånger
Publicerad 2005-10-08 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

orphidia
orphidia