Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en stuga, däromkring fanns det ett och annat att fabulera kring


Min stuga och tomtens

Jag hade en stuga
i Hallands inland
En ful gul stuga
i en skogsglänta
full med knott

Grannarna, som hette
Pålsson, hade nog
ett 30-tal stugor
på sin tomt
byggde nya hela tiden

Och fåglar fanns det,
Taltrastarna var tjatiga
med sitt
omtag, omtag

Aspsly överallt

Och myror på stigen
stigen som aldrig
var torr, lerkladd på
skorna

Följde ofta stigen till
stubben nere vid sjön
den som det bodde en
tomte i

jaja det finns inga tomtar
visst, men iallafall

Alltså, tomten hade
sitt lilla hem där
men varje jul
åkte han till Tenerife
rymde, för att slippa skiten

feg och lat
var han egentligen
men det var ju
inte min sak

Men när vår nya hund kom
brukade han pissa
på tomtens stubbe

Den hunden hade ingen känsla
för småfolk, såg dem inte
som den gamle gjorde

Det var nog därför
som allt gick åt fanders

Båten sjönk ju sen

och det kom tusentals
med grodor och paddor
en invasion faktiskt

Vattnet i sjön blev
grumligt, gammelgäddan
flöt upp med buken före

Och jag, blev ensam kvar
med stugan, ungarna
ville inte dit längre

Också tranorna flyttade
tutade farväl i sina
silvertrumpeter

Tomten tröttnade
på hundpisset
flyttade till Tenerife för gott

Har jag hört






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 12:47



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Oj då så
det kan gå
tomten försvann
med honom mycket
annat minsann men
skrivkonsten har Du kvar
Dina ord vi till oss tar...
Hoppas Du mer har...
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP