Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagar så olika dom kan börja


MÅNDAG MORGON

Det är tidig måndag morgon, jag har sovit dåligt,
vaknat minst en gång i timmen, hör att tidningen
kom, det slog väldigt i brevinkastet, undrade först
vad det var, så hörde jag tidningen falla mot golvet

Klockan är fem, när jag vaknar igen, då drar jag upp
persiennen, för att kunna ligga och se ut genom fönstret,
tidningen hämtar jag och lägger på köksbordet

Jag går och lägger mig igen, ligger och tänker på dagen
som snart ska börja, och vad jag vill med den, så somnar
jag om

Nästa gång jag vaknar är klockan åtta, ser att solen
skiner på mig även denna dag, bestämmer mig för att
gå upp, dricka kaffe, äta frukost och ringa några jobbiga
telefonsamtal

Jag låter min dag börja med att duscha, jag har haft
mardrömmar, är varm och svettig, men vad jag drömt
det minns jag inte, jag brukar komma ihåg det

Så fortsätter min morgon, jag dricker mitt kaffe, äter
frukost även om jag inte är direkt hungrig, jag vet att
frukosten är viktig, för att orka med dagen

Jag diskar och tar reda på i köket, sedan sätter jag mig
och ringer samtalen, jag skulle gjort förra veckan

Nervös och orolig alldeles i onödan var jag, snälla och
vänliga människor fick jag prata med, och allt ordnade
sig till det bästa

Solen skiner fortfarande, så jag bestämmer mig för att
gå ut, sätter på mig skor och jacka, tar stavarna, och
går ut

En fin början på den sista måndagen i augusti månad,
det blev det för mig


anits 31 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-31 14:49



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Och en underbar bild, som vanligt .....
2009-09-16

  Eaglemountains VIP
En mycket vacker vardagsberättelse som vanligt ...... applåd!!
2009-09-16

  Bibbi VIP
Din berättartalang enorm som vanligt...fängslande medryckande.
2009-09-04

  Michaela Dutius
En fin dag beskriver din text...en sån som stannar i minnet utan att något särskilt hände
2009-09-01

  Larz Gustafsson VIP
Gläder mig med dig.
Själv har jag haft en i stort sett urusel dag.
Mitt eget fel enligt new age-papegojorna. Men jag har en annan uppfattning.
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP