Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och rapa

Dom gamla
sitter numera på
uteserveringar
och dricker vitt vin
i solen
ensamhet var ju
så modernt att tala om
för några år en
man sa att dom gamla
led i sin ensamhet

Inte, då!
dom reser och solar sig
på kanarieöarna
städhjälp har dom också
numera

medan vi
vi lider avundsjukt
under
trälaoket
flextid, övertid
och tung tung
samhällsbörda

äta chips och dricka öl
är vårt enda nöje
glo på Robinson
på teve
och rapa

Tjafsa med
bångstyriga tonårsungar
och " sätta gränser"
mata fiskarna
klippa gräset
träta med grannarna
och grilla lite
på sommaren
och rapa

Och nu, ska det ju va'
kyckling på fredan
igen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-02 21:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Nää - inte jag heller (se nedan). Livet kan vara bra trist?! Liksom i sin själva essens - eller är det bara jag?!
2009-09-03

  Trädflickan
Jag orkar inte ens glo på Robinson...
2009-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP