Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En öde gammal fabrik


Tegel av leran

Så många färger
avbildar jordens inre
tegelväggarna som
står kvar efter

Det senaste tidsskiftet

Krossade fönster
ljuset därinne
i den väldiga maskinhallen
kvarlämnade rostiga
maskindelar
där det förut fanns

Kraft
är nu tomt

och tystnat arbete
tar egen plats
blir till tomrum
i skugggorna


kvar finns
ugglehoande på
natten,
inga spöken, nej
men ormvråken skriker

sitter på staketestolpen
vid fabriksgrinden
och spanar efter
krälande delikatesser

i det torra oslagna gräset

Solens strålar in
genom de krossade
fönsterutorna
bildar

Skuggor i rutmönster
bland glaskrosset
på golvet

En annan slags
teater än den
vi är vana att se

Här spelas
pjäserna

baklänges

Av längesedan

stelnade

marionetter




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-03 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP