Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten och svag blir stor och stark sedd i förstoringsspegel


Mannens behov av en spegel

Han bad mig
att vara en spegel
så att han kunde se
Sig själv

Ville spegla sitt
svullna
och ömmande
Ego
i en förstoringsspegel

Det är en riktig kvinnas
uppgift, sa han

Jag tvekade
och sa, att jag var
en egen person
att ingen människa
borde vara en
spegel åt en annan
utan ömsesidighet

Varför skulle jag
vilja det?

Blev min fråga till
honom

Utan att svara
vände han mig

Ryggen








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-09-05 13:39



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vill tillägga Grattis!
2009-09-06

  Mr Lindemann VIP
Det som jag tycker är bäst i denna texten är följande strof:

"Ville spegla sitt
svullna
och ömmande
Ego
i en förstoringsspegel"
Där är du originell och egen
"Egen" i positiv bemärkelse
2009-09-06

  Catharina Edin VIP
Bra beskrivning av dominans och envägskommunikation - det är ju mer berikande om båda får bidra med sitt!
2009-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP