Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Josefine



Det finns en plats

Där blommor växer vilda

där träden strävar efter himlen

där ingenting sover.


Det finns ett hav

där vågor svallar

där strömmen rör sig fritt

där ingenting sover.


Det finns en stad

där gatorna pulserar av liv

där alla murar rivits

där ingenting sover.


Det finns en äng

där stjärnor flyger om natten

där ingen fruktar mörkret

där ingenting sover.


Det finns en himmel

där färger är otroliga

där inga moln gråter

där ingenting sover.




Jag skulle ta dig till platsen,
havet,
staden,
ängen,
himlen.



För det finns en människa

som har ett hjärta av brinnande stjärnor

som har en själ av sjungande vindar

som har en styrka av storlek jag inte visste fanns

som har en kärlek

som aldrig sover.










Har vi tur

får vi uppleva dessa tillsammans
om det inte blir så

kan vi alltid ringa och berätta om dem.

Jag är aldrig mer än en sekund iväg.




Lita alltid på vilka vi är
för inget annat spelar någon roll.









du är bäst.




Fri vers av Lovisalouise
Läst 1079 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-09-05 16:34



Bookmark and Share


  Engel
Lite hopp finns det ändå om mänskligheten... :))
2012-11-02

  Anna*
Väldigt vacker dikt som berör! <3
2011-10-05

  Paulus Johannes Allaverdi
vacker :)
2010-04-07

  Patrik Englund VIP
vad vackert och fint!
2010-02-04

    ej medlem längre
instämmer mycket fina ord
full av liv
inte behöver du någon kurs inte (:
2009-09-06

  Sturesdotter
en dikt till en vän som bär långt över mörka vatten
mkt fin
2009-09-06

  dunkar
underbart fint
2009-09-06

  Ola Rydberg
Vackert
2009-09-06

    eva m h
Underbar!

Bokmärker!
2009-09-06

  Princess Charles
Väldigt vackert!
Men när man skriver både en dikt och liksom ett brev till någon på samma gång är det lätt att man får med saker som gör dikten lite svagare - saker man vill ha med för känslostyrkans skull. Jag tror att det kanske är det som händer i slutet här.
Jag skulle tycka dikten blev helt klockren om du strök "du är bäst" och stycket som börjar med "Har vi tur" och slutade i tvåradingen "lita alltid på...". :)
2009-09-06

    J. Herward
ja du vet, om du eller jag skulle komma till detta hav före någon av oss, så ska du veta att jag kommer antingen att längta i vetskapen om att du finns där.
eller, jag skulle vänta på dig just där.

den platsen finns
2009-09-05

    J. Herward
!!!!!!NU GRÅTER JAG!!!<3

tack så oändligt jävla mycket!

det var verkligen annorlundaoch väldigt jävla bra

du äger!
2009-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Lovisalouise
Lovisalouise

Mina favoriter
Kärlekens Väsen
Miss you