Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De döda själarnas stad

De döda själarnas stad,
bostäder,

krympande,
sanningar,

mediterar,
över eder sorg,

de bortglömda,
små,

rösterna,
de förtalade,

föraktade,
de utan mening,

skrattande helheter,
nedmonterade truismer,

ersatta,
av blodet i ditt hjärta,

ja,
vi knullade,

du var tam,
jag visste svaren den dagen,

besvärande aforismer,
min lögnaktighet smittar,

katastrofala följder,
födde,

närhet,
natten svalt,

drömmar blandas nu,
i lönndom,

kanylsanningar,
ser,

de underbara i förening,
du tar allt du kan,

min älskade,
vi lever ju för satan,

hade vi ett liv kvar,
var det gemensamt,

skulle vi dela - ha allt,

tillsammans,
nu är du mig,
i ordets vida bemärkelse,

fromhet




Fri vers av peter markurth
Läst 194 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-09-05 22:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag tycker texten spretar en smula, det känns inte som att den håller ihop riktigt, men så är det ju också bara min känsla när jag läser den, Kurt och Sonja kan ju ha helt annorlunda upplevelser av texten
2009-09-05

  Fånga dagen
starkt
ak
2009-09-05

  LenaJohansson VIP
ingen död
2009-09-05
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth