Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till hon som har en brun ideologi bakom de bruna ögonen


Ibland


Det ska vara grått i höst
konstkritikerna har funnit
laddat svårmod och grå melankoli
på höstens gallerier

och det står människor här
ibland oss

Tankarna går till Bruno K. Öijer
det sätt på vilket han uttalar
ibland
får mig nästan att tro honom
nästan ta honom på orden att ännu återstår tid
och rum

Det är på caféer som det här jag upptäcker bränder
mänskliga händer som bränns på bål
bara på caféer
kurar kroppsvärmen

Espressomaskinen utsöndrar andedräkter
avslöjar hypotenusan i triangeln
vars bas och höjd är benen från de som aldrig brann




Fri vers av Lemuel Gulliver
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-06 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lemuel Gulliver
Lemuel Gulliver