Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära kärleken

De förtappade,
de som söker kärlek,

samvaro,
läser nietzcshe i natten,

darrande av ångest i en dröm,
förenad fruktan,

tuktade memoarer,
konfektyr av saltat vatten,

dina ögon syr igen min smärta,
lagat hjärta,

själen störtar ju,
du vänder bort från kärleken,

förminskas,
blir en dröm,

alltet,
mitt hjärta skriker,

tro på kära lekar,
vaktad tid,

förundrat andetag,
påtvingat liv,

sartre hjälper till inatt,
din späda kropp,

vår delade ångest,
tog en nitlott,

tillsammans,
destruerad vilja,

håller dina ögon upprätt,
tar din oskuld nu,

vi är väldigt nära,

kärleken




Fri vers av peter markurth
Läst 168 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-09-06 18:02



Bookmark and Share


  jacqueline
Ett ångestladdat möte där ett par av tidernas största filosofer tar plats för att, enligt mig, sätta de där stroferna: "själen störtar ju, du vänder bort från kärleken," och "vår delade ångest, tog en nitlott," som handlar mer om en natt i flykt, en samvaro att försöka finna tvåsamhet i men där ensamhet består. Det enda som förenar är älskogen. Har lite svårt med att kvinnan/flickan är oskuld mitt i all hopplöshet.
2009-09-06

  Fånga dagen
oj det här är vackert aj vad ont det gör
kram ak
2009-09-06

  Svartsilver
vacker dikt, sista stycket är ljuvligt.
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth