Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fall tillbaka på erfarenhet och sätt tankemönster i system, släpp in ljuset, förnya då du ser, den är en sorts sanning


Tystnadens nyanser

Dimman tränger ut,
de visionära,

vägen konfigurerar,
svår smärta,

bemästrad,
själar bränner vid beröring,

nära,
ser,

andedräkten,
tryta,

ångesten förlamar sanningen,
vi delar skönheten,

de söndriga sanningarnas lärdom,
djupa öden,

ett ode till din nyans av frihetslängtande organ,
belästa tårar närmar sig,

de styrande,
andäktiga,

ser,
vårt uppror vilande i sopor,

utav eld,
de syns ej nu,

de kära tu,
de som ansträngde sig för kärleken,

tog allt för att behålla,
såg dig pinas,

i en dröm,
en kärlek,

vidrörde min kind,
sakta ser du mig ge styrka,

vi har knullat inatt,
du var skön,

önskar att det uppdagas att vår kärlek är ett faktum nu,
titta noga,

leksakspoeten från sina sinnens bruk,
fastnade nyligen i din tidsuppfattning,

vi,
besvärande tolkningar anger logiken i ditt tempraments beskaffenhet,

de förödande kompromissernas dal,
se de småskurna i stånd att kämpa,

då de vilar bortom ditt förnuft,
seglar vidare i rymder bortom fjärran,

vi hörde deras sanning,
mod,

de smittar ofta,
vi intar drycker utav tvivelaktig karaktär,

förvrängd är du,
kärlek ser,

härdad tid,
kladdig smärta,

valfri tyrrani,
enhetlig saknad,

estetiskt tilltal,
de förblindade lever nu,

enhetlig struktur,
nära drömmar,

vi presterar fakta,
tar en dröm med in i ditt medvetande då vi reser,

bort,
all teologi,

faller,
mördad frihet,

mörkret kretsar,

tystnad







Fri vers av peter markurth
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-07 15:40



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
valfri tyranni tror jag det ska vara
intressant att du "målar med nya toner"
i din poesi kanske att den blev lite lång
2009-09-07

  peter markurth
just det...jag väljer att uppleva en sanning
2009-09-07

  LenaJohansson VIP
ja
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth