Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattegatt

Hela Havet Stormar

på hösten, på vintern
och alla tänkbara
vindfägnader

När ingen dag
som är ingen dag lik
landar brådstörtat
en morgon till

Och samma svarttunga
djuphav är
kvarlämnat vid
stenpiren,

Gör det sitt dagliga försök
att dra oss med
nedåt eller utåt
till Danmark
eller ändå till

Brittiska Öarna

Rundar udden
och ser det tunga
denna ingendag
lyser det

Grönsvart

Ingen dag är en annan dag
alla dagar är
självömkans dagar
stormar är stormar
också här
där de spelar på
dragbasun

Inte ens trutars och måsars
lek med termiken
behärskar spelet
med färgernas blufflek

Är aldrig densamma
eller enahanda, till

Trollkarlar avund






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-07 22:56



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, detta var väl beskrivet - åh, vatten! Man kan tro att du seglar?
'samma svarttunga djuphav' är min favoritmening här!
2009-09-08

    resilient
"med färgernas blufflek

Är aldrig densamma
eller enahanda, till

Trollkarlar avund"

Vilket slut. Jag avundas dig som får bo där och se detta.
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP