Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Geting

Geting
i randig dräkt
möjligen nyss kläckt
med feromoner tvingande
den att vinglande
flyga omkring
redo för sting
på rovjakt stadd
med utfälld gadd,
fylld med gift
Ett spetsigt stift,
farligt,
allvarligt
för människor med allergi
då det med utsökt kirurgi
snabbt och utan förebud
sticks igenom hud
och med kirurgisk precision
ger en injektion
Törs man därför våga
ställa denna fråga:
”Till vad priset
skall vi tolerera plågoriset
Geting.”




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 283 gånger
Publicerad 2005-10-10 16:29

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson