Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dalande skiftning

Den paranormalt,
indoktrinerade unga kvinnans samvete skrek av saknad,
kall av vetskap,

natten släppte taget om min vördnad i takt med branden av din uppskattning kollapsat,
de försenade draperade vedermödorna,

klädda i silver,
kärlekens vördnad,

orörda reliker,
väntande,

i dimman,
förvrängningar av smärtan,

de sekundära,
oro i allmänhet,

förmäten lystnad,
styr,

vinden släpper taget,
frosten,

fäster själen,
naken,

i helvetet,
deliriska,

sargade löper våra förfäders spöken amok i alla kännbara tankar,
de förlorade,

de lytta,
vedervärdiga skuggspel utav dödlig utgång,

vi spelade teater bra,
livet föll ihop,

blodet sammlades i pölar,
benhögar återstod,

kroppar sargas nu,
de tvehågsna,

blickarna,
de fyllda truismernas poesi betvingar saknad,

förtig det småaktiga,
se vår stolthet,

själens synteser,
de brända hjärtan som flytt inatt,

asyl i kärleken,
förtappad konst,

väcker svaren nu,
med doften av en kvinnas sanning,

de vulgära orden,
smutsen,

den ljuva äskogen i natten,
ungmöns tempel,

kroppars poesi,
samman,

mina tankar i spiral,
seansernas dag,

de förlorade systemens saknad,
krossad frihet säljes billigt,

jordens lager,
ser du förruttnelsen fly in i din saknad nu,

känner du,
mina händer mot ditt sköte,

i ditt hjärta lever sanningar om svek,
lögn och raseri,

förångad sveda,
deliriska hundar,

de eviga,
samafogar,
tystnadens nyanser,

eldens sken,
vetskapen är smärta,

förtär,
väntade på verkligheten nu,

dalande,

skiftning




Fri vers av peter markurth
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-09 19:03



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Den här sätter sig på näthinnan jättestarka känslor förstår inte allt men försöker du blandar det smärtsamma sveket med den underbara motsats kärleken
kram ak
2009-09-09

  Öknens Ros VIP
stark text (några stavfel dock...)
2009-09-09

  LenaJohansson VIP
denna är riktigt bra. jag behöver bara en läsning....
2009-09-09

  stenen/ Yv Ericsson
Detta är riktigt bra!
Måste läsa om och om igen.
2009-09-09
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth