Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den kära

Den målade sanningen varar,
binder dina känslor till en dröm,

estetisk avgrund,
det vilda,

vi,
förening,

vid nattens avgrund,
strålar sammanhangen,

ler du visdom nu,
tar vi närheten i anspråk,

i början av en dröm,
samlag,

den fyllda fittans poesi,
kärlekens tempel vidtar åtgärder av saknad,

ler,
de förtalade,

drömmarna,
klibbar vid en sanning,

älskar dig i helvetet,
tar ej mitt liv,

väljer detta,
dagligen,

för dig,
min egen,

dröm,
min saknad vidhåller sin rätt att tiga,

satirisk skrift i natten - drift,
de primära,

de förlorade,
drömmar som flydde då hjärtat sprack av avund,

grundlös saknad satte spår i eldad sfär,
avgång för samtliga lik i de brända gräset,

den förlorade identiteten i natten,
lyser upp,

sanning nu,
välbehag suger,

poesi,
utloppet rostar ju,

döden skriker,
kostnad styr,

vill smeka,
ta på,

hjärtat,
bara du,

allt,
sanning,

kärlek,
de små,

de sanna,
de ni fruktar mest,

sensitiv avrundning,
smetar ut en tårlös barndom,

våra läppar letar drömmar,
ser,

ler åt vanvördnaden,
det absurda,

bakom,
de förlorade,

de kära,
eviga,

vi är eviga,
oändligt hopp,

banal saknad nu,
vi talar en gemensam dröm,

sänder oss inåt,

dvalan




Fri vers av peter markurth
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-10 22:31



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
bra och mer personlig i början tycker jag om
2009-09-11

  Fånga dagen
gillar mycket

spec dessa rader slutet
berör mig smärtsamt starkt



hjärtat,
bara du,

allt,
sanning,

kärlek,
de små,

de sanna,
de ni fruktar mest,

sensitiv avrundning,
smetar ut en tårlös barndom,

våra läppar letar drömmar,
ser,

ler åt vanvördnaden,
det absurda,

bakom,
de förlorade,

de kära,
eviga,

vi är eviga,
oändligt hopp,

banal saknad nu,
vi talar en gemensam dröm,

sänder oss inåt,

dvalan
2009-09-10

  Gawain VIP
Det känns när man läser, man sugs med, in, bort, och det är urläckert. Stilen är klockren.
2009-09-10
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth