Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den låga som flämtar


I nätter och dagar
fick kärleken gro
den tog oss med storm
fick oss båda att tro

Vi fångade stunder
som kom och som gick
blev pirrig i kroppen
av din heta blick

Med humorn och glädjen
vi löste det mesta
och ville varandra
så väl - ja, det bästa

Tillsammans vi njöt
av små guldkorn i livet
men någonting hände
som inte stod skrivet

En dag var den borta
den glädje vi känt
och lågan som brunnit
och eldarna tänt

Den fick inte fyr
hur vi än bar oss åt
och glädjen inom
blev förvandlad till gråt

Vi möter varandras
blickar var dag
men var finns passionen
och allt välbehag

Den värme vi delade
var är den nu
i vardag som fest
var det vi - jag och du

Vi harvar oss fram
och visst glimmar det till
men ofta står kärleken
bara helt still

Min längtan den finns där
jag bär den inom
jag önskar du lyssnar
när jag säger "kom"

Vill dela det där
som vi hade en gång
när tiden stod stilla
och natten var lång

För tiden den går
och vårt liv är så kort
det springer ifrån oss
om vi slösar det bort

Vill du inte gå med mig
den tid vi har kvar
så finns det bara ett vägval
och endast ett svar

Jag väntar ännu
men snart brinner den ut
den låga som flämtar
kanske blir den vårt slut?







Fri vers av Junitvillingen
Läst 242 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-12 11:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gott hantverk
med klassiskt
innehåll
2009-09-13

  Andrum
Otroligt bra skriven!
Tack för jag fick läsa
2009-09-12

    J. Herward
kanske e det som krävs....en utmaning...en vandring upp för kalfjället eller något sånt, bli jagad av en björn? känna lite spänning? o vips så kanske passionen finns mellan er igen:)

nu skojar jag ju förståss, mycket passionerad text
2009-09-12

  Syrsan
Vemodigt men lättläst. En verklighet för många när åren runnit och passionen dalat. Skönt rim!
2009-09-12

  sulimaa
Innehållet är så klokt!! Åhh så jag vet!!
2009-09-12

  Carola Bouvin
mycket fint skrivet! Sorgligt men ändå hoppfullt.
2009-09-12

  Yrre VIP
Mycket fint skrivet, sant i många fall
men förfärligt sorgligt.
2009-09-12

  blaite
Snygg..
2009-09-12

  L Patrik W Johansson VIP
Ja det är det jag säger, man ska alltid alltid ha braständare vid stearinljus dater

;)

skämt åsido jag gillar att läsa rimvers, en bortglömd konstart

Be well,
LPatrikWJ
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen