Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färdigställd


Villfarelse




Hennes beröring,
närmade sig den fallna jordens rytteri,

demolerad skit,
intryckt i tanken,

oren poetisk kraft,
mager av sin ansträngning att vara ett substitut,

domnande tal,
värkande tänkare,

kafka färdades nattetid,
vi fängslade stalin,

bandet runt tiden spökar,
plågor förtär vänskapen,

nigande,
slickande getter ser på då marx plågas av dumhet,

hegel förförs av en trollslända,

mill röker opium och baudelaire skrattar åt en urtvättad albatross,

vingklippt i gryningen,
mitt namn ryser i månskenet,

skräcken tämjer ditt förstånd,

ty du ser villfarelsen i min hatt föda hungriga biafranegrer en sommarkväll då poesin ekade genom lånta skyar,

regnande mot sin egen spegelbild,

skrämde de föga




Fri vers av peter markurth
Läst 185 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-09-13 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth