Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att våga vara den jag är, känns stort och bra för mig


VÅGA

våga var den jag är
inte ändra på mig
för att någon anser
att jag är fel

våga stå för det jag tänker
och säger, inte byta åsikt
för att någon anser att allt
jag gör och säger är fel

jag säger det som känns rätt
i mitt hjärta, inte i någonannans
du som inte gillar det, behöver
inte lyssna

vi är fria människor, vi lever i ett
fritt land, där vi alla får säga vår
mening

men du som försökte ändra på
mig, du såg hur det gick, jag ger
uttryck för det jag tror på, det
som är rätt för mig

jag vågar, men vågar du, som alltid
vill ha rätt, som älskar att höra
din egen röst

jag tänker inte utsätta mig för
att möta dig igen, du har förstört
så mycket i mitt liv

så nu räcker det, ta hand om dig
och din vän, istället för att stirra
på mig med dina svarta stickande
ögon, som om det gick skulle kunna
döda mig

jag vågar stå på egna ben, det trodde
du inte, att jag en dag skulle våga göra

mina ben slog du undan, min självkänsla
och mitt självförtroende fick du att nå
så långt ner i botten en människa kan komma

nu vågar jag göra allt som jag en gång
ansågs för dum ochbakom att göra och
att vara

jag vågar vara den jag är, gör jag fel
är det ingen katastrof, allt går att rätta
till, sårar jag någon vågar och kan jag
säga ordet, det som du hade så svårt
att säga, ordet FÖRLÅT


anits 14 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-09-14 16:00



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilken härlig text - så fylld av ödmjuk insikt i vårt väsens ofullkomlighet - och vår rätt att slippa förställa oss och tro oss vara något vi inte är.
2009-09-18

  Eaglemountains VIP
Skriver under på Bibbis ord till 100% ......
2009-09-16

  Bibbi VIP
En helt fruktansvärd verklighet som Du fått genomlida med falska vänner.
Tur att den tiden är förbi.
Applåd!
2009-09-16

  Maria T
Du är trygg och stark
2009-09-15

  tom boreland
rätta takter
2009-09-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag håller på dig!
Underbart att du vägrar underkasta dig!
2009-09-14

  aol
kram så rätt du har
2009-09-14

    Ken Cassel
Stina
Det är klart att du ska vända på kappan och göra precis det som alla andra vill och tycker och tänker
Jag skojar bara
Bra skribet min vän

Många kramar till dig

Ken
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP