Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek bränner

Hennes färg var tiden,
de beryktade hästarna sov,

inglasade,
i ditt förstånd,

vinglande sekler skiljer,
kärleksödem,

den suspekta natten,
de få,

vi,
då alla såg,

de belevade konsterna
mitt på dagen,

i trans,
betraktar nu,

sömnen,
tar i saknadens finess,

det obestridliga i min kärlek,
förlupen kula,

i ditt bröst,
på knä,

dånar ännu kärler i ditt hjärta,
tänker du en eld,

ser du mig i dimman,
vill du vara kärleken jag bär,

med mig,
då sånger ljuder för de frusna,

längtande,
de fria andarnas parad,

jag ser ensamheten i en dröm,
varaktiga normer stormar kärlek i ett hår av tidens väv,

du doftar som en höstdag nu min älskade,

hon såg,
kärlek,

bränner




Fri vers av peter markurth
Läst 249 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-15 19:36



Bookmark and Share


    Imet
En väldigt varm känsla över den här. Bravo!
"varaktiga normer stormar kärlek i ett hår av tidens väv" favoritrad.
2009-09-15

  Staffan Welroos VIP
strålande! genomarbetad och varm...
2009-09-15

  stenen/ Yv Ericsson
Mycket fin och befriad, från ondska
2009-09-15

  Yrre VIP
"Du doftar som en höstdag älskade", jättevackert skrivet.
Gillar allt ihop.
2009-09-15

  LenaJohansson VIP
jag följer med...vacker dikt
2009-09-15
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth