Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångad titel

Vi väntade ju ofta,
fångade i smärta,

din heder,
såg mig dö,

såg ej alls,
levde ändå nära,

kärlekens mirakelsnara,
den konkava,
en anad säregen blomma växer i ditt hopp,

flyter vidare i vener utan hopp,
på väg,

mot hjärtat,
ser en bortglömd tår,
berika,

vardagslivet glittrar,
de bestialiska,

uthungade,
reducerade intellektuella skuggor,
idealiserade membran,

stoppar tiden för kontroll av sveda,
ogenomtränglig lystnad,

drömmer,
dina andetag förgör ju,
visdomen,

vill,
allt,

nu,
vi,
genast,

ser tystnaden ge vika,
tar din sanning nu,

djupet i din själ älskar,
natten,
de förtalade drömmarnas sammankomst,

förenar,
din logik är tanke,

en chimär,
strindberg skrev inatt,
han sta opium ur min gömma,

vet det,
ty vi målade tillsammans,

de som ser,
galenskapen,
dåna,

förenad poesi,
såren,

de fåtaliga,
vi knyter an till sanningen,
du möter kärlek nu,

du väntade länge vid min tröskel,
i landet bortom horisonten blänker döden,

vill nu älska med din fjäril,
du ser allt,
vi tar,

de begistrade poeternas lott,
en kyss,

ser dig sitta ensam nu,
natten styr,
allt,

dina andetag,
falnande,

dina läppar,
ljuset i en själ,
vaknar,

natten fryser redo för vår dröm,
de förlorade tårarnas hav,

dina läppar, l
juset vaknar nu,
ditt kön är öppet,

lycka skimrar,
blöt värme,

tränger in i dig,
du skriker till,
tar emot saknaden,

en sång av sanning nu,
vi förenas,

föds ur tusen dödar,
dina stön,
det går för mig,

kärlek rinner i ditt hjärta,

vi




Fri vers av peter markurth
Läst 225 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-09-15 21:05



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Ser framför mig typ, karl den tolfte, iförd sammetsdamasker och värja. På knä framför det omöjliga.
2009-09-15

  Catharina Edin VIP
Detta tyckte jag var mycket fint. Och - jag älskar ju Strindberg - måste bara få säga detta.
2009-09-15

  LenaJohansson VIP
vansinnigt vacker kärlek
2009-09-15
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth