Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa in i dimman

Hon halkade i tiden,
frös en ton varmare,

den indirekta posins musa,
den begavda skådespelerskan med gyllene vingar i sitt hjärta stal en tår inatt,

tog på verkligheten,
insåg,

samband,
de fördömda,

hatets kyrkogård,
vi som inte andas,

de frustrerade,
de allmängiltiga blickarna i solen,

seratoninet jag utvann ur den hjärna du just stulit,
strålglans i väderstreck av gummiband,

vi ska se slutet tillsammans,
den delen där vi dansar,

utan att förstå,
in i dimman,

utan hänsyn,
de berusade två vraken ifrån ingenstans,

tillsammans,

evighet




Fri vers av peter markurth
Läst 373 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-09-16 06:18



Bookmark and Share


  Anna Liljestrand
Den här är vacker.
2009-09-16

  Suzy med punkterna
Din poesi förundrar mig för den blir så perfekt ibland att jag blir alldeles häpen.....
2009-09-16

    J. Herward
hmmm..... jag undrar vem är det du skriver om i denna?

väldigt vacker..ärligt
2009-09-16

  Jack E. Gladh VIP
Flera originella ordval. Fint flyt/tempo. Famnande värme och kyla kontrasterande ger kraft åt dikten. Suveränt.
2009-09-16

  Fånga dagen
jättebra gillar bra rytm
kram ak
2009-09-16

  M_Franke
"Hon halkade i tiden,
frös en ton varmare"
Helt underbart!
2009-09-16

  stenen/ Yv Ericsson
Jamen! Detta va mycket _____ (sätt in lämpligt ord), BRA
2009-09-16

  Andrum
Där satt den.
Mycket bra skriven!
2009-09-16

  blaite
Frös en ton varmare..underbart
2009-09-16

  LenaJohansson VIP
håller med nicklas. bildrik..
2009-09-16

    Nicklas VIP
Har tagit allt för lång tid för mig att säga;

Men du är riktigt duktig.
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth