Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud




Varför lever


jag när


gud alltid


tar de


goda


först




Övriga genrer av blaite
Läst 299 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-16 10:35



Bookmark and Share


  ulli
fantastiskt. stark känsla som går rakt in i hjärtat.
Herregud det stämmer ju. gud tar alltid dom goda först.

varför?
2009-09-20

  sulimaa
Jaa du ...du kanske har ett skelett i garderoben ...
2009-09-16

  Suzy med punkterna
Har funderat på detsamma........
2009-09-16

  Sanningsägaren VIP
ja jag säger detsamma
han kan komma närsomhelst nu
och hämta oss;)
2009-09-16

    J. Herward
det är som att du ställer dig frågan - (är jag ond)
eller - (är jag faktiskt ond?)

svaret är nej.... för vad är slumpen : )

Fin och väldigt smärtsam text, hoppas du inte har förlorat någon god människa alldeles för tidigt vännen
2009-09-16

    Tea Alex
Ja hela grejen att man säger att Gud tar de goda först är galen. Som om belöningen för godhet är ond bråd död. Unga människor dör ju ofta dramatiskt och plötsligt. Inte särskilt kärleksfull belöning direkt...*grimaserar* Dessutom om man ska tänka ur ett vidare perspektiv så sägs det ju att de första människorna levde i flera hundra år - betyder det att vi då är godare än dem var (och nej jag vet att det kanske mest ska ses som en sorts saga, men ändock) trots att de hade direkta samtal med Gud? Sen kan man ju undra över godhetsbegreppet - vad det innebär och om det är en gåva eller en färdighet man övar upp. Vem är god och vart kommer i såna fall godheten ifrån blir ju tanken, och om svaret är att godheten kommer från Gud - betyder det då att Gud bestämmer vilka som ska bli extra goda så att han får hämta dem snabbt?
2009-09-16

    leelee
Jo...den trösten som så ofta gives till de efterlevande...är ju absurd, vilket din text belyser. Tycker jag.
2009-09-16

  Junitvillingen
Jag tror att Gud vill "spara dig" för att du behövs här på jorden - just för din godhets skull;-)) Som alltid en riktig "blänkare" av dig vännen - din hjärna rymmer en otrolig fantasi - applåderar "vilt"!;-)
2009-09-16

  Svartsilver
wow. kort och gott riktigt bra!
en tankeställare om människans sätt att ljuga ihop saker och ting. sina egna sanningar.
ja jävligt bra. som jag tolkar det.
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

blaite
blaite