Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om insekter, tro det eller ej ^^


Kryp

Ute på gräset
Känner jag ett getingstick
Inne i huset
Blir jag genomskådad av en flugas kalla blick

Jag tar fram mitt elracket
För att få slut på flugans liv
Sedan sprack'et
För jag kände på min axel ett åttabenigt kliv

Jag vände mig snabbt om
Flugan flög sin väg
Över min axel en spindel kom
Jag trodde ett tag att jag av den skulle bli ägd

Sedan hände något fantastiskt
Ja, något helt otroligt
En flugsnappare flög in genom fönstret drastiskt
Och hela rummet blev soligt

I ett huj var fågeln borta
Och spindeln likaså
Jag satte mig ner i min soffa
Sedan gick jag för att TV:n sätta på

På TV:n vart det inget bra
Allt jag såg var en nattfjäril som satt sig på rutan
Förargad gick jag ut i köket och ringde mitt spa
Tills jag fann en skalbagge på lutan

Jag slängde på luren och gick till mitt kylskåp
Jag var svulten och ville ha mat
Men inne i skåpet såg jag något som liknade skogsrå't
En stor svart skalbagge som ville ta min mat!

Jag tog ut en yogurt och satte mig vid mitt bord format som en flundra
Tänkte på skalbaggen i sin kylskåpsdimension
Därefter började jag plötsligt undra
Om inte detta var någon slags insekts-konspiration






Fri vers av Amanda O
Läst 391 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-18 23:53



Bookmark and Share


  vera gade VIP
där fick du med ett rikhaltigt sortiment av våra småkryp! värda att iaktta och beskriva, tyckte allaredan de äldsta haiku-mästarna!
2011-06-27

  KaptenKurbits
Haha! Väldigt fin, tycker särskilt om sista stycket med kylskåpsdimensionen.
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Amanda O
Amanda O