Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha läst, Stjärnesång: Dikten av Nietzsche (färdigställd) Vad är förståelse av världen, vad är personlig vilja, vem är i stånd att se något allmängiltigt överhuvudtaget: krälar vi runt i vår träldom likt maskar? den dikten väcker många fr


Min skugga




Medens såg jag,
hur små vi var,

skuggbilder,
sökande,

patetisk trygghet,
hur många har anat,

sett,
skymten av verkligheten,

einstein,
5 personer sammanlagt,

vi letar värme,
utan språket ser vi föga,

gissar,
panikslagna i natten,

vanmakt,
din sanning sökte mig,

du ville se,
du ville vara,

jag var stum,
universum tomt,

kylan outhärdlig,
de små,

ser sin belägenhet rasera hoppet,
vet,

anar,
det tomma,

ändå sitter du i min skugga





Fri vers av peter markurth
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-21 15:46



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Snyggt slut
2009-09-21

  Stefan Höglund
som vanlikgt en mangnefik behandling av språket .
2009-09-21
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth