Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De döda furiernas logik

Drömmar,
de döda furiernas logik,

nattens bölder,
försonas eviga,

de tu,
välstrukturerad smärta,

äter,
sanning,

uträknad skärpa,
kan vi se,

de fyllda venerna inatt,
de talande sorterna av verklighet,

upplever,
en sömn,

djupet i en evighet,
skrämmer,

synteser ur en drömfylld sanning,
delat hån,

vardag,
noter flyter,

dina toner rövar,
bort,

sångerna i symbios med de förödande egala existensernas orkester,
stum natt,

språklig barriär,
du känner,

ej,
min saknad - sanning,

du vet,
allting,

kan se en lama i tibet lida,
en hemmingway röka på cuba nittonhundrafemtiofyra,

vad angår min kärlek dina suspekta drömmar,
du vill knulla bort tiden ur ditt tomma hjärta,

renas,
sedan,

bortom saknaden,
de välanpassades rop på handling,

skriken,
totalitär jävla ångest,

din död,
rädslan,

brinner,

balanserad smärta




Fri vers av peter markurth
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-22 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth