Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är en sanning

Du doftar sanning nu,
höst,

löven i mitt hjärta,
de fördömda vandrar,

sida upp och sida ner,
i gryningen älskar de bedrövade,

förenade,
vi är många,

de onåbara,
levande i poesin,

ska vi släcka all vår kärlek,
bada i en dröm,

de övergående nyanserna,
dina bröst i lyktans sken,

vita gator styr min vilja,
att dansa på en grav,

gryning,
saknar du ett hjärta,

skänker mitt,
delar,

på ett vansinne,
gemensam vördnad,

de förtalade,
visdomsrus,

tårögd poesi belamrar sinnen utan återvändo,
du är sanning,

tar ju på dig,
skänk din kärlek nu,
för helvete,

ser dig veta,
allt,

Viljan till en kyss besitter tankar utav finfördelad längtan,
vill känna i ditt kön,

kyssa dina tårar,
visa kärleken nu,

väntar här,
ser dårskap välja diamantögon inatt,

nu förenades de enkla,
de störda tu i nattens hälta,

geometrisk kanal,
mellan våra hjärnor,

förnimmer,
allt,

du såg ju mina ögon,
de voro vackra,

smärtan syntes,
ta på saknaden,

vi är en sanning,
väntade i döden,

färdas hemåt




Fri vers av peter markurth
Läst 495 gånger och applåderad av 47 personer
Publicerad 2009-09-23 00:45



Bookmark and Share


  JessicaB
Vackra ord :)
2009-10-10

    P.
jag finner inga ord. Det var rörande. bravo!
2009-10-06

  MeAmmie VIP
I sanningens namn säger jag helt perfekt!
Fridens/Ammie
2009-10-04

  devilsangel
sitter mållös..beundrar..sparar
2009-09-26

  ramblinroses
jisses!!!!
2009-09-26

    sjuhundraslag
väldigt starkt
och fint!
2009-09-26

  Valdemar Anders
vi är en sanning,
väntade i döden... Starkt!
2009-09-23

  Suzy med punkterna
Toppoesi i mina ögon.
2009-09-23

  kärleks ängel
vacker!
2009-09-23

  Ulf Lagerholm
inledningen av den här slingan är mer än bara vacker, därmed också naturligtvis sann för mig som finner skönheten, rösten genom hela den här texten talar utifrån en position där oväsentligheter, där tal om jobb, väder och väckarklockor, om puss&lull, inte längre äger någon bärighet, det är allvar nu, orden, eller innebörden av dem är förebådande, det finns inte längre någon tid som räcker till att stryka kulisser när hela skiten håller på att tippa ner i ett evigt brinnande inferno, låtom oss ta ta tillvara det som ändå återstår, kärleken, kropparna, blodet och tårarna
2009-09-23

    Max Poisé
Bra!
2009-09-23

  M_Franke
Mkt bra, tycker om
2009-09-23

  Fånga dagen
mycket vacker berörande stark tycker mycket om
kram ak
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth