Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dagar då sorg blir till bröd - ett nymfbarn i djupen


I sjöskogen andas ett nymfbarn
en odelad ande, ett sjöljus
när fiskaren hämtar sitt dödsgarn
hörs kören av nymfernas sus

att vända ett vatten ur djupen
att söka där musslan förlupen
sett tider bli vågsvall och dö
i höstens förtrollade sjö

Vid osynligt skimmer, ett månsken
i diset där längtan kan döljas
tar dimmornas drottning sin månsten
och ropar det annars kan skönjas

att vatten kan vändas att vaka
att önskas ur djupen tillbaka
mot vågsvall av tid som var sann
i ljuset där döden försvann

Och sjöskogen andas med gälar
det djupröda livet, förenat
som innerligt älskande själar
det kärleken bugande menat

att sjöskogen vänder det vatten
som månljuset älskat om natten
i tider av rödglödgad död
i dagar då sorg blir till bröd

















Fri vers av korpfjäder
Läst 283 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-09-23 08:45



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
En korpfjäder med 24 karats guldkant
Carl-Erik
2009-09-25

  walborg
Innerligen tack för bilder och ord och tankar och associationer som får mig att bara bäras av vågorna inom mig.
2009-09-23

    Melona
ah, fy fan

vad vackert, jag måste inte svära
svärta ned dina vackra ord
och din dikt

men jag blir
som jag är

hänförd
och berörd
av dina skogsvackra
rader,

tack!
2009-09-23

  Gunnel André VIP
Detta är något av det finaste jag läst av dig. Om hoppet som är större än vardagsmänsklig rationalitet.
2009-09-23

  Hannadraken
tröstar mig väl idag! Tack!
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder