Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så kan man också se det


en annan tid

 

Kallt kaffe och en massa cigg

Helt ren kan jag nog inte ta mig genom ,livet

För då måste jag förändra allt och bli så vanlig

Slå ner på tempot

Men jag vet inte om jag kan skiljas från min tobak

Jag vet inte om jag vill

Och kaffet hjälper mig att komma på fötterna

 

Det fanns en tid då jag lyssnade

Det fanns en tid då jag köpte det

Det fanns en tid då jag bara sköt upp det

Men nu är det en annan tid

 

 

Jag ser vägskälet så tydligt

Helt plötsligt känns det som om alla dörrar är öppna

Jag skulle kunna packa och dra

Inte nödvändigtvis fly

Men nej tack, jag tror nog att jag avstår

Jag har gjort den resan förut

Och jag behöver nog inte uppleva det igen

Jag skulle vilja pröva något nytt

 

Det fanns en tid då jag trodde det var rätt

Det fanns en tid då jag trodde att jag borde göra som de uppmanade miog

Det fanns en tid då jag kämpade emot

Men ändå blev det inget av det

Mest prat och inte så mycket tid

Men nu är det en annan tid

 

Vad lägger du för värderingar i din identitet

Jag tror att de vill göra dig till något som du kanske inte är

Men vad trevligt för dem att få klistra på dig en etikett

Nu kan de ta på dig nu kan de försöka förstå

Nu kan de tala om för dig vem du är

Och nu kan de äga dig, styra dig

Och de kallar sig öppensinnade

Jag kallar dem för trångsynta arslen

För du min vän du är så jävla mycket mer än deras lilla system

Jag tror inte ens en bråkdel av dig ryms i deras kartotek

 

Det fanns en tid då jag tyckte det var logiskt

Det fanns en tid då jag trodde att de visste bäst

Det fanns en tid då jag kämpade med mitt eget motstånd

Det fanns en tid då jag försökte gå emot min känsla men min känsla var för stark

Men det var en annan tid

 

Alla doktorer i världen det känns inte rätt

Jag tycker det krävs något mer påtagligt

Så jag drog ner på skit i mitt liv

Och jag försökte investera en förmögenhet i prylar

Och ärligt talat jag blev faktiskt ganska lycklig

Böcker, filmer, musik, parabol och så en jävla massa egentid

Jag försöker äta rätt och ge fan i nätet

Och jag vet inte men en del av lyckan kanske kan köpas för pengar

De där jävla kommunisterna pratar om andra värden i livet men jag gillar att slösa med pengar

Ingen läkare kan hjälpa dig så länge du kör ditt liv i sank

Rök på, sup och ät chips

Ingen läkare kan hjälpa dig om du beslutat dig för att bli martyr

Då återstår bara ett öde, en plågsam död

Det ligger i martyrskapets öde

Och ingen psykdoktor kan göra ett skit




Fri vers av PPQ
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-23 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ