Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen kan tvinga mig att göra det jag inte vill


NU HAR JAG BESTÄMT MIG

nu så har jag bestämt mig
idag var det sista gången

det blir ingen mer cykling
för mig
på sjukhuset

jag har gjort det som andra
har bestämt

nu bestämmer jag själv

ingen kan tvinga mig att
åka till sjukhuset för att cykla

i en månad har jag gjort det nu
men idag fick jag nog

det var jobbigt, det gjorde
ont i mina knän i mina ben

inte en enda gång har jag sett
eller träffat min sjukgymnast där

så när jag cyklat fem kilometer
fick jag nog, gick därifrån

jag var trött arg och lite ledsen
bytte om

snabbt

satte mig i bilen och åkte hem

nu är det slut med att andra
ska bestämma över mig

när jag så var hemma, satt med
min kaffekopp, började tänka

vad händer med mig nu, när jag
inte gör som andra vill

orkade inte tänka på det, blev så
trött, måste lägga mig och vila

somnade, sov i ett par timmar,
visste jag vad jag ville

när jag vaknade sovit på saken

så nu har jag bestämt mig

ingen får bestämma över mig
inte nu, aldrig mera


anits 24 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-24 23:34



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja, dom där "andra" som vill så väl...men inte förstår att dom inte förstår - för dom ÄR inte du... Fin inifrån känd dikt.
2009-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
Kamp mot tvånget!
2009-09-25

    sunnanvind
Japp!
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP