Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar på min vandring i solen idag


ATT KUNNA ACCEPTERA DET JAG INTE KAN.....DET ÄR SÅ SVÅRT

Jag har så svårt att acceptera
det jag inte längre kan och orkar

solen lyser från en blå himmel
det är varmt som en sommardag

känner längtan att gå ut, ta en
långpromenad i naturen

längtan så stark, så min längtan
tog överhand, ute i solen kände
jag glädjen komma

utan min kamera gick jag efter stigen
vände ansiktet mot solen, såg alla
vackra färger, som nu börjar komma

undrande gick jag, längtade efter
kameran, så mycket jag kunde ha
fotat just idag

huset jag gick förbi där klängde
vildvinet upp efter väggen så
färg grannt och vackert

en liten pudel kom springande, utan
koppel såg varken huse eller matte
jag sa till den är du på rymmen nu,
eller har du sprungit vilse

den såg på mig med sina vackra ögon
så fortsatte den sin väg, kanske där
den hör hemma

där någon kanske just börjat sakna
den, den forsatte så målmedvetet
på sin väg

idag gick jag vägar och stigar, som
det var längesedan jag gått, såg
hur äpplen hängde i stora klasar, så
röda och granna i en trädgård, där
huset var gult och lyste upp där det
stod

det har blivit så jobbigt att gå, men
jag gör det vill inte tappa all ork jag
en gång haft

stanna det får jag göra många gånger
men vad gör det, jag får frisk luft, och
njuta av den natur jag älskar så

minuterna och timmarna bara flög iväg
plötsligt stod jag vid porten, till huset
där jag bor

glad lite svettig och varm, gick jag in
enom porten, låste upp min dörr och
gick in

en kopp kaffe det blev, så nu till stan
tänker jag åka, kolla på en motionscykel
som finns där, begagnad och billig

det kanske är något för mig, så kan öva
och träna att cykla hemma, så till våren
då kanske jag kan ta mig ut i naturen på
cykel, och min kamera kanske fungerar då



anits 25 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-25 15:00



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
att vilja men inte kunna eller orka måste kännas väldigt svårt, men stundom vinner viljan......en fin text...
2009-09-25

    sajo
Vet så väl hur du har det. Bra att du ändå orkar ta dig ut. Jag kan inte gå så långt nu då jag har reumaskov så jag tar cykeln dit jag ska.

Ska man gå får man stanna och vila hela tiden. En bra skriven text.
2009-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Hoppas att du får tillbaka din kamera innan det verkliga färgscenariot sprakar igång.
2009-09-25

  lycksele
fin berättelse - ur livet
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP