Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men kölden droppar som dagg från grånat takskägg


Som att gå bortom de dansande återvändorna
väga dagarna
och se hur mättnaden rodnar träden

Som att frostvakta natten


Att vakna och veta förgreningarnas villkor
bladstammarnas urgrund
de små vårtgårdarna

men kölden


Då droppar dagg
frusen från takskägg som grånat
en doft av ansad ålderdom

tar graven alltid livsväg
ska jag gå

utan fruktan








Fri vers av korpfjäder
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-27 08:37



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Vill inte analysera "sönder", bara ta in och speciellt de sista raderna som jag upplever som en strålande prosakonkretion av de tidigare raderna.
2009-09-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Stark känsla i denna fina och välskrivna dikt. På slutet tar den en lite annorlunda vändning som ger den sin speciella innebörd.

Tack för läsupplevelsen!
2009-09-27

  walborg
En fullständigt suverän dikt om åldrande och död - så vackert och så tillitsfullt beskrivet med nära bilder från naturen!
2009-09-27

  halmstrå
Men de sista raderna... förlorar spänning.
Annars som en krispig bild, urskön.
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder